IN THE MIDNIGHT HOUR

Et navn

Da bandet i begyndelsen af 1985 skulle have et rigtigt navn, var alle enige om, at det for det første ikke skulle være et engelsk navn. De første sange var allerede skrevet og de var på dansk og derfor skulle bandets navn også være dansk. Det var også vigtigt for bandet, at det ikke blev et navn med “z” eller “x”, som ellers var ret populært at bruge i bandnavne i 80’erne.

In The Midnight Hour = På Slaget 12

Jens Folmer Jepsen, som dengang skrev alle bandets tekster, havde lavet en oversættelse af det gamle Wilson Pickett hit “In The Midnight Hour” og kaldt den for “På Slaget 12”. Og fordi det var en af sangene, der altid var på repertoiret i de dage, og fordi bandet syntes, der var “noget rock” i udtrykket “På Slaget 12”, så blev det til det. Desuden var det som om, at man i Århus dengang altid blev sat til at starte med at spille hen imod midnat.

PS12

Da den første LP “På Slaget 12” kom i 1986, var man allerede opmærksom på, at det kunne ende med at bandet efterhånden kom til at hedde PS12. Så derfor er “P”, “S” og “12” fremhævet på coveret. Noget som gentog sig på andet og tredje album. Det var først langt senere, i 1991, det blev til den mere “mundrette” forkortelse “PS12”. Så På Slaget 12 kom til at hedde PS12 i årene 1992-93. I 1995 skiftedes til På Slaget 12 igen, det var der, trods alt, mere “indhold” i. Siden har navnet været På Slaget 12 og mon ikke, det bliver ved det fremover også.